CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, June 9, 2010

BARU KINI KU SYUKURI NI'MAT PENGLIHATAN ILAHI

Assalamu'alaikum..Alhamdulillah, setelah blog yang terbiar ini tidak tertunai haknya, terpanggil untuk mencoretkan sesuatu hari ini. walaupun sudah beberapa kali berniat utk melakukan sedemikian, namun semangat tidak cukup kuat seperti sahabat2 lain yang sentiasa istiqamah meng'update' blog masing2.


Allahuakbar. memang sangat senang Allah ingin beri kesedaran kepada hambaNya. Alhamdulillah. hanya sekadar tak sampai 3 jam, ALLAH sedarkan hambaNya yang sentiasa lalai ini. hambaNya yang hina selalu lupakan tuhanNya. Ampuni diri ini YA RABB..

Hanya sebentar. tidak sampai 3 jam. ALLAH menarik sedikit ni'mat penglihatan itu. tapi sekejap itu dirasakan payah utk dilalui. saya ke kelas pagi tadi tanpa memakai spec oleh kerana spec tertinggal di bilik depan dan semua penghuni di bilik depan telah pergi ke kelas. oleh sebab itu saya terpaksa berjalan ke kelas seperti orang buta yang berjalan sendirian. bila ditegur terpaksa bertanya siapakah gerangannya si penegur itu. bila disapa terpaksa membalas senyuman walaupun tidak kenal siapakah yang menyapa itu. dek kerana cahaya yang sangat terang di lab, di kelas mahupun sepanjang perjalanan menyebabkan rasa macam nak pengsan serta memang confirm xdapat nak fokus sebab tak nampak ape pon yang madam tulis kat depan..

Ya ALLAH. baru ku sedar betapa besarnya ni'mat penglihatan yang Kau berikan kepada hambaMu sentiasa lalai dan alpa ini. ni baru sekajap. baru sikit. Alhamdulillah. ALLAH sedarkan saya waktu ni. ALLAH tarik ni'mat ni sekejap je. tapi ALLAH pulangkan balik selepas tu. terima kasih Ya ALLAH..

kepadat sahabat sahabiah yang disayangi fillah, hargailah ni'mat yang ALLAH berikan. jagalah sebaiknya. syukurilah ni'mat tersebut. sekejap sahaja ALLAH boleh tarik semua tu. wallahu'alam.

0 comments: