CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, March 7, 2010

saya telah jatuh CINTA!!

Assalamu'alaikum..

Alhamdulillah.. cuti sem kali ini penuh dengan program2 yang bermanfaat.. takde la rasa panas je dok diam tak buat apa2 waktu cuti.. teringat kata2 dari senior di cfs katanya "cuti 3 hari kat rumah yang dimanfaatkan dengan membantu emak ayah lebih bermanfaat dari cuti seminggu di rumah tak buat ape buat perabih beras, tak payah.." hehe.. lebih kurang begitu lah ayatnye sebab yang paling saya ingat yang perabih beras tu je.. hihi..

bermula habis exam paper last hari jumaat, hari sabtu dan ahad saya terlibat dengan program Nisa' selangor.. seterusnya berprogram lagi selama seminggu.. dan semalam dan hari ini pergi ke sekolah lama juga berprogram untuk nuqaba' dan BADAR..

ye.. saya dah JATUH CINTA dengan hidup begini.. hidup penuh dengan program.. selama dua hari di sekolah lama iaitu sekolah agama menengah tinggi hisamuddin (sekarang sekolah agama menengah tinggi sultan hisamuddin) mengajar saya banyak perkara.. juga menjadi kayu ukur kepada diri saya sendiri yang berusaha menjadi seorang da'ie dalam berkongsi sedikit sebanyak ilmu yang saya ada (walaupun sikit je sebenarnya).. seronok rasanya lagi2 apabila adik2 eager nakkan sesuatu dari kami..

dengan kontinjen seramai 6 orang, 2 banin dan 4 banat.. Akh Ku Atif, Akh Hanif Zaini, kak Isyqi, Kak Nad, Azyan dan saya sendiri.. walaupun perancangan nak buat lain, tapi yang jadi nye lain.. hehe.. Allah adalah sebaik2 perancang.. rasanya banyak yang nak dikongsikan dengan adik2 tetapi oleh kerana kekangan masa, kami buat apa yang terdaya sahaja..

walaupun tak banyak masa saya dapat luangkan di rumah, insyaALLAH masa yang sedikit itu saya akan manfaatkan masa yang ada sebaiknya.. Alhamdulillah.. dapat solat jemaah dengan ummi, borak2 panjang dan sewaktu dengannye.. terima kasih juga atas nasihat akh muntaqim yang saya telah mention kat atas tadi tentang perabih beras tu.. hehehe..

saya telah jatuh CINTA dengan kehidupan saya sekarang.. hidup mati untuk ISLAM!! ke arah MARDHOTILLAH.. insyaALLAH..

0 comments: